Concursul județean „Iarna, artă și imaginație”

2017-2018

Iarna ne aduce bucuria primilor fulgi, frumusețea naturii înveșmântată cu mantii de argint, sclipiri de diamante, și emoția sărbătorilor de iarnă. Este un anotimp așteptat cu nerăbdare de copii, care construiesc cu plăcere oameni de zăpadă, merg la săniuș și se joacă cu bulgări de zăpadă.  Datinile și obiceiurile de Crăciun și de Anul Nou fascinează în fiecare an atât copiii cât și adulții.  Acest proiect propune copiilor să exprime prin lucrarile realizate sentimentele ,și trăirile asociate diferitelor sărbatori, emoția produsă de frumusețea naturii, să le stimuleze creativitatea, imaginația.

iarna

Secțiunile concursului: Concursul va avea următoarele secțiuni:

  1) creație plastică

                   – grafică pe calculator, felicitari, desene, colaje

2) referate realizate în Microsoft Word cu tema „Primăvara, între tradiție și prezent”

3) prezentări Powerpoint cu tema „Tradiții și obiceiuri de Paște”

 Regulament de participare:

  • Secțiunea 1 : Creaţiile plastice (desene, pictură, felicitări, colaje) – se adresează elevilor din ciclul primar (clasele 0 – IV), gimnazial (clasele V – VIII ) și liceal (IX – XII)
  • Compozițiile plastice vor fi realizate în tehnica de lucru la alegere, pe suport A4 sau A3, iar felicitările format A5, respectând tematica concursului.
  • Pe spatele lucrărilor se va pune o etichetă care va cuprinde: numele și prenumele elevului, clasa, școala, localitatea, numele și prenumele cadrului didactic îndrumător.
  • Secțiunea 2 : Referate – se adresează elevilor din ciclul primar (clasele II – IV), gimnazial (clasele V – VIII ) și liceal (IX – XII)
  • Lucrările elaborate trebuie să aibă ca temă anotimpul primăvara
  • Lucrările vor fi redactate în format A4, Times New Roman, caractere de 12, spațiere la un rând și să nu depășească 1-3 pagini,
  • Fiecare profesor îndrumător poate participa cu maxim 6 lucrări.
  • Textul va fi tehnoredactat cu diacriticele limbii române (ă, î, â, ţ, ş)
  • Titlul va fi scris cu majuscule (Times New Roman 14 Bold), centrat;
  • Numele și prenumele elevului, clasa, școala de proveniență, numele și prenumele profesorului îndrumător se vor scrie în colţul din dreapta, sus. (Times New Roman 12);
  • Profesorii îndrumători îşi asumă responsabilitatea privind originalitatea lucrării şi respectarea drepturilor de proprietate intelectuală.

Secțiunea 3 : Prezentări PowerPoint   –  se adresează elevilor din ciclul primar (clasele III – IV), gimnazial (clasele V – VIII ) și liceal (IX – XII)

  • Prezentările PowerPoint să conțină maxim 15 slide-uri, sǎ nu fie copiate de pe Internet, sǎ utilizeze scheme de animaţie, efecte sonore, muzicǎ, sǎ conţinǎ desene realizate în Paint, se pot utiliza şi imagini din Clip Art.
  • Lucrǎrile se trimit la concurs pe CD, împreunǎ cu fişa de inscriere la concurs, acordul de parteneriat și un plic timbrat și autoadresat corespunzător.
  • Fiecare cadru didactic poate participa cu un număr de 6 lucrări pentru fiecare secţiune.

Odată cu lucrările vor fi trimise fișele de înscriere, acordurile de parteneriat și un plic timbrat autoadresat. Lucrările primite nu se restituie.

– Înscrierea participanților (Anexa 1), acordul de parteneriat și lucrările elevilor se vor trimite prin poștă până la data de 15 Februarie 2017 (data poștei) la următoarea adresă:

CLUBUL COPIILOR „MARTHA BIBESCU”, COMARNIC

Str. Republicii, Nr.13, email: clubulcopiilor@marthabibescu.ro, Telefon 0244360666

CONCURS JUDEȚEAN „PRIMĂVARA DIGITALĂ”

2017-2018

http://www.didactic.ro/stiri/concurs-judetean-primavara-digitala

andrei filipescu 123

Primavara, prin multitudinea ei de culori și contraste reprezintă o temă generoasă, fiind sursă de inspirație în vederea exprimarii artistice. Astfel, prin lucrări de grafică, prezentări PowerPoint și referate, elevii își pot exprima trăirile față de ceea ce ne înconjoară, făcând apel la imaginaţia şi la posibilităţile lor creative, fiind stimulate în acest fel curiozitatea, spiritul critic şi de observaţie. Acest proiect propune copiilor să exprime prin lucrarile realizate sentimentele și trăirile asociate anotimpului primăvara, emoția produsă de frumusețea naturii, să le stimuleze creativitatea, imaginația.